تدوین استراتژی

توسعه استراتژی قلب تپنده مدیریت کارآمد کاروکسب است. در توسعه استراتژی، وضعیت فعلی کاروکسب، مسیر رسیدن به اهداف درنظرگرفته‌شده، محیطی که کاروکسب در آن فعالیت می‌کند، و اهداف کلان و خرد کاروکسب مورد بررسی قرار می‌گیرند. بدون رویکردی حساب‌شده در توسعه یک استراتژی قوی، کاروکسب در معرض آسیب ناشی از چالش‌های فراوانی در مسیر پیش رو قرار خواهد گرفت.

یک برنامه استراتژیک با تمرکز منابع، اقدامات و اولویت‌ها بر روی یک هدف واحد، کاروکسب شما را به سمت اهداف بلندمدت خود هدایت می‌کند. این برنامه، یک درک مشترک از جهت‌گیری کاروکسب میان مدیران و کارکنان و دیگر ذی‌نفعان ایجاد می‌کند و تضمین می‌کند که طرف‌های مختلف تلاش‌های خود را برای رسیدن به یک نتیجه مطلوب همسو می‌کنند.

توسعه استراتژی از این جهت ضروری است که:

  • جهت روشنی را تعیین می‌کند و به کارکنان کمک می‌کند تا چرایی فعالیت‌های خود را درک کنند؛
  • نقاط قوت و ضعف سازمانی را شناسایی می‌کند و به تخصیص موثر منابع کمک می‌کند؛
  • تصمیم‌گیری را تقویت می‌کند و به عنوان چارچوبی برای ارزیابی عملکرد و پیشرفت عمل می‌کند؛
  • همسویی سازمانی را تسهیل و اطمینان حاصل می‌کند که تلاش‌های متضاد کاهش یافته‌اند، چرا که همه بخش‌های کاروکسب به طور منسجم به سمت اهداف مشترک حرکت می‌کنند.

طراحی مدل کسب‌وکار

عبارت مدل کاروکسب به برنامه‌ای که یک شرکت برای سودآوری دارد اشاره می‌کند. مدل کاروکسب، محصولات یا خدماتی را که کاروکسب قصد فروشش را دارد، بازار هدف، جریان‌های درآمدی و هزینه‌ای را مشخص می‌کند. این مدل، هم برای کاروکسب‌های جدید و هم کاروکسب‌های در حال راه‌اندازی مهم است. مدل کاروکسب به شرکت ها در جذب سرمایه، جذب استعدادها و مدیریت بهینه و ایجاد انگیزه در کارکنان کمک می‌کنند.

کاروکسب‌ها باید به طور منظم مدل کاروکسب خود را به روز کنند، وگرنه در پیش‌بینی روندها و چالش‌ها پیش رو ناکام خواهند بود. مدل‌های کسب‌وکار همچنین به سرمایه‌گذاران کمک می‌کنند تا شرکت‌های مورد نظر خود را ارزیابی کنند، و به کارکنان این امکان را می‌دهد آینده سازمانی را که برای آن کار می‌کنند پیش‌بینی کنند.

عشق روي گل بسي خارت نهاد

 كارگر شد بر تو و كارت نــهاد

پیاده‌سازی متدولوژی‌های مدیریتی Lean- Agile - Blitz

متدولوژی‌های نوین مدیریتی اغلب بر اساس یک اصل ساده پایه‌گذاری شده‌اند: بهبود کارایی با حذف ضایعات. برخلاف روش‌های سنتی مدیریت مانند مدیریت پروژه آبشاری، که یک برنامه تنظیم‌شده توسط مدیر پروژه را دیکته می‌کند، متدولوژی‌های نوین تلاش می‌کنند تمام وظایف و فعالیت‌هایی را که ارزش واقعی ارائه نمی‌دهند کاهش دهند. استفاده از این متدولوژی‌ها کمک می‌کند که اطمینان حاصل شود که همه افراد سازمان می‌توانند با کارآیی مطلوب کنار یکدیگر کار کنند. پیاده‌سازی متدولوژی‌های نوین مدیریت به سازمان‌ها کمک می‌کنند: زمان کمتری را هدر دهند، هزینه‌ها را کاهش دهند، و کیفیت کار را افزایش دهند.

نوآوری ســــازمانی

نوآوری از طریق ارزش افزوده‌ای که برای عملکرد سازمان خلق می‌کند، نقش مهمی در توسعه کاروکسب‌ها ایفا می‌کند. نوآوری را می‌توان از طریق تامین نیازهای جدید مشتریان و یا تامین نیازهای فعلی با روش‌های متمایز جاری کرد. صاحب‌نظران معتقدند در دنیای امروز که نوسان‌های فزاینده‌ای به همراه دارد، نوآوری می‌تواند برای سازمان‌های اهرم رقابتی بسیار ارزشمندی باشد.

ظرفیت نوآوری یکی از مهم‌ترین عوامل تعیین‌کننده عملکرد یک سازمان به شمار می‌رود. هنگامی که از نوآوری سازمانی صحبت می‌شود، اغلب انتظار می‌رود نتایج آن در قالب تغییراتی در سازمان دیده و درک شود. این تغییرات بیشتر در سازوکارهای انجام کار، ساختار حکمرانی، و یا تعاملات بیرونی خود را نشان می‌دهند. با این حال می‌بایست در نظر داشت که بین نوآوری و تغییر سازمانی تفاوت‌های وجود دارد. تفاوت اصلی بین نوآوری سازمانی و تغییر سازمانی در اجرای یک روش سازمانی است که قبلاً در شرکت استفاده نمی‌شده است.

نوآوری سازمانی کاری چالش‌برانگیز است که به عوامل بسیاری مانند استراتژی فرهنگ شرکت، و زمینه فعالیت و بازاری که سازمان در آن مشغول به فعالیت است بستگی دارد. نوآوری سازمانی ارتباط نزدیکی با نوآوری محصول یا فرآیند دارد. محصولات جدید اغلب به برخی فرآیندهای تولید جدید نیاز دارند، و این فرآیندها مستلزم ایجاد ساختارهای جدید سازمانی هستند. یکی دیگر از ویژگی های مهم نوآوری سازمانی، بعد اجتماعی آن است، چرا که بر فرهنگ سازمان تاثیر می‌گذارد و کارکنان را در فرآیند مشارکت می‌دهد.

آب هست از بهـر هر ناشسته روی

گر تو بس ناشسته رویی آب جوی

مشاوره مقیاس افزایی سازمان

رشد و توسعه دغدغه همه شركت‌هاست. حالا این رشد، اسکیل کردن و یا مقیاس‌پذیری چگونه و با چه ملاحظاتی باید انجام شود؟ چرا برخی از سازمان‌ها بعد از بزرگ شدن نمی‌توانند عملکردی متوازن با رشدشان از خود ارائه دهند؟

بنابراین، بهتر است تا دریابید کاروکسب شما چقدر مقیاس‌پذیر (Scalable) است و زمینه‌ها و فرصت‌ها برای افزایش مقیاس خود را شناسایی کنید.

بر اساس ارزیابی مقیاس‌پذیری، در ۳ حوزه نیازمند نوآوری خواهید بود:

  1. نوآوری در کاروکسب با استفاده از بوم کاروکسب

از بوم مقیاس‌افزایی برق‌آسا استفاده کنید تا دریابید کاروکسب شما چقدر مقیاس‌پذیر (Scalable) است و زمینه‌ها و فرصت‌ها برای افزایش مقیاس خود را شناسایی کنید.

  1. نوآوری در استراتژی با جمع‌آوری جایگزین‌های راهبردی

وضعیت آینده شرکت خود را ارزیابی کنید. کدام راهبرد در صورت اجرای موفقیت‌آمیز بیشترین پتانسیل را برای مقیاس کردن ایجاد می‌کند؟

  1. نوآوری مدیریتی

تعیین کنید در کدام مرحله از مقیاس‌افزایی قرار دارید. سبک رهبری مناسب برای هر مرحله چیست؟ نحوه تقویت خودتان و مدیران و کارشناسان در مواجهه با رشد و این تغییر بزرگ چیست؟