نمودار استخوان ماهی (Fishbone Diagram) که به آن نمودار ایشیکاوا (Ishikawa Diagram) یا نمودار علت و معلول نیز گفته می‌شود، یک ابزار قدرتمند برای تحلیل سیستماتیک مشکلات و شناسایی عوامل مؤثر بر یک موضوع است. این مدل به سازمان‌ها و افراد کمک می‌کند ریشه‌های مشکلات را شناسایی و راهکارهای بهبود را تدوین کنند. یکی از کاربردهای مهم این نمودار، توسعه شایستگی‌های فردی و سازمانی است که می‌تواند در بهبود عملکرد و بهره‌وری کارکنان نقش کلیدی ایفا کند.
پنجره جوهری یک مدل روان‌شناختی است که در سال 1955 توسط دو روان‌شناس آمریکایی، جوزف لوفت (Joseph Luft) و هری اینگهام (Harry Ingham) ارائه شد. نام این مدل از ترکیب "جو" (Joseph) و "هری" (Harry) گرفته شده است. هدف اصلی این مدل، تحلیل خودآگاهی و نحوه تعامل افراد با دیگران است. ابتدا در حوزه ارتباطات بین فردی و توسعه شخصی معرفی شد، اما به‌مرور در زمینه‌های مدیریت، کار تیمی، آموزش و رشد فردی نیز مورد استفاده قرار گرفت.
بیشتر تغییرات، به‌ویژه تغییرات پیچیده، با شکست مواجه می‌شوند. اما چرا؟ مدل Lippitt-Knoster به‌وضوح توضیح می‌دهد که چرا گاهی به نتیجه دلخواه خود نمی‌رسیم. ایجاد تغییر، به‌خصوص زمانی که عمیق و اساسی باشد، چالش‌برانگیز است. برای مدیریت تغییرات، روش‌های متعددی ارائه شده است، اما پیش از هر چیز، باید درک درستی از فرآیند تغییر داشته باشیم. زمانی که اجزای کلیدی یک تغییر موفق را بدانیم، درک بهتری از علل شکست آن خواهیم داشت و می‌توانیم اقدامات مناسبی برای جلوگیری از آن انجام دهیم.
گزارش "HR FOR HR؛ چگونه از فرسودگی شغلی متخصصین منابع انسانی جلوگیری کنیم؟!" منتشر شد.
در دنیای پیچیده و پویای امروز، منابع انسانی به عنوان یکی از مهم‌ترین و ارزشمندترین دارایی‌های هر سازمان شناخته می‌شوند که تاثیر مستقیم و غیرقابل‌انکاری بر موفقیت‌ها و پیشرفت‌های آتی دارند. در این راستا، شفاف‌سازی و ارزیابی دقیق عملکرد کارکنان به‌ویژه در ارتباط با تأثیرات مالی آن‌ها، از اهمیت حیاتی برخوردار است. به همین منظور، تصمیم گرفتیم در قالب 12 کتابچه، 12 شاخص کلیدی عملکرد در حوزه مدیریت منابع انسانی را معرفی نماییم.
مقیاس‌پذیری چابک صرفا به رشد سريع اختصاص ندارد. رشد كردن دغدغه همه شركت‌هاست. در هر صنعتي بود و نبود شما با اعداد رقم مي‌خورد – تعداد جذب کاربر، حاشيه‌ سود، نرخ رشد و غيره. با اين حال رشد به تنهايي مقیاس‌پذیری چابک نيست. بلكه مقیاس‌پذیری چابک يعني اولویت‌دهی سرعت‌عمل به كارايي در شرایط عدم قطعيت.